>
>
Fordeler som gjør en forskjell ved å bo i en leilighet fremfor hus

Fordeler som gjør en forskjell ved å bo i en leilighet fremfor hus

Å velge riktig type bolig er en av livets store beslutninger. Å velge å bo i en leilighet gir en rekke fordeler som gjør livet enklere, mer bærekraftig og bekymringsfritt.
Senior dame som holder en flytteboks i ny leilighet

For potensielle leilighetskjøpere i Byhaven Sarpsborg er det avgjørende å ikke bare vurdere selve kjøpesummen, men også andre positive sosiale aspekter og eventuelle besparelser av boutgiftene om du eier et hus i dag. Her er noen viktige aspekter du bør vurdere når det gjelder valg av bolig.

Trygg, sosial og lettvint livsstil

Leiligheter tilbyr en lettvint livsstil med mindre utvendig vedlikehold og mer tid til å nyte livet. Med fellesområder og tjenester håndtert av sameiet, kan du fokusere mer på deg selv og mindre på vedlikeholdsarbeider. Leiligheter gir en følelse av trygghet med felles innganger, porttelefoner og ofte tilgangskontroll. Dette skaper et trygt og sikkert miljø for både enkeltpersoner og familier. Leilighetslivet kan også fremme et sterkt fellesskap. Nærheten til naboer og fellesområder gir deg sjansen til å bli kjent med andre og delta i fellesaktiviteter, hvis man ønsker. 

Byhaven Sarpsborg er i tillegg et nybygg av leiligheter, og noen av fordelene med nybygg er for eksempel at du har god tid til å forberede flyttingen, alt er nytt og det blir ingen budrunder.

Reduserte boutgifter

Å eie et hus medfører ofte høyere vedlikeholds- og oppgraderingskostnader. Leiligheter har vanligvis lavere vedlikeholdskostnader, da mange felleskostnader dekkes av sameiet. 

Felleskostnader varierer fra sameie til sameie, men kan inneholde:

  • Vedlikehold av fellesarealer som snømåking, trappevask, beplantning og gressklipping
  • Vedlikehold av felles tekniske installasjoner
  • Strøm i fellesarealer 
  • Bygningsforsikring 
  • Kabel-tv/internett 
  • Oppvarming/varmtvann 
  • Forretningsførsel/revisjon
  • (Har man parkeringsplass vil vedlikehold av denne bli inkludert)

Energisparing og strømutgifter

Strømutgifter er ofte avgjørende faktorer som kan påvirke de totale boutgiftene. Strømprisene har økt betraktelig de siste årene og i motsetning til hus, vil strømutgiftene i en leilighet være mer forutsigbare med oppvarming inkludert i felleskostnadene. Ved en overgang fra hus til leilighet går vanligvis vel så mye av besparelsen i strømutgifter på reduksjon i boareal og antall kvadratmeter som må varmes opp. Her snakker vi ofte om en reduksjon på 50% – 80% av strømutgiftene i en leilighet i motsetning til et hus om vinteren. 

Miljøhensyn

Moderne leilighetskomplekser er ofte designet med energieffektivitet i tankene. God isolasjon, energieffektive apparater og smarte byggeløsninger bidrar til lavere strømutgifter og et grønnere fotavtrykk. Leiligheter har en fordel av felles oppvarmingssystemer og andre delte ressurser, som kan være mer energieffektive sammenliknet med individuelle løsninger i hus. 

Bedre rentebetingelser i banken med grønne boliglån

Flere banker tilbyr bedre renter på såkalte grønne boliger. Det innebærer ekstra gunstige betingelser for deg som skal kjøpe eller har en energieffektiv bolig. Ved boligkjøp står energimerke på prospektet/boligannonsen. 

Å bo i en leilighet i Byhaven Sarpsborg, kan være mer enn bare et sted å bo – det er en livsstil som tilbyr praktiske fordeler, økonomisk forutsigbarhet og en følelse av fellesskap. Utforsk mulighetene og opplev bekvemmeligheten ved moderne leilighetsliv.

Viktig: Informasjonen i artikkelen er generell og bør ikke betraktes som finansiell eller juridisk rådgivning. Det anbefales å konsultere profesjonelle rådgivere før man tar finansielle beslutninger.

Hold deg oppdatert

Fyll ut skjemaet under for å melde deg på nyhetsbrevet for Byhaven Sarpsborg. Da vil du være først ute med å motta jevnlige drypp hvor vi deler fremgangen i prosjektet og andre spennende nyheter.

* = påkrevde felter